Lezing De Cipier

De Cipier

Uitnodiging voor een Intrigerende Lezing De Cipier

 

Met genoegen nodigen wij u uit voor een boeiende lezing getiteld "De Cipier - Het Verhaal van een Gevangenisbewaarder" door spreker Willem Helfrich. De lezing werpt een fascinerende blik op de evolutie van het gevangeniswezen, vanaf de 17e eeuw tot heden.

 

Datum: 07-04-2024

Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur

Leeftijd: 14+

Locatie: OBSERVEUM - Museum & Sterrenwacht Menno van Coehoornweg 9, 9251 LV Burgum 

Ticket: € 5,50 p.p. incl koffie en thee.

 

Willem Helfrich, een ervaren gevangenisbewaarder, zal zijn unieke inzichten delen over de veranderingen in het gevangenisstelsel gedurende verschillende eeuwen. Van historische contexten tot hedendaagse uitdagingen, Helfrich zal de luisteraars meenemen op een reis door de geschiedenis van de cipier.

 

Dit is een uitgelezen kans om meer te weten te komen over de rol van de gevangenisbewaarder en de transformaties die dit beroep heeft ondergaan. De lezing zal niet alleen informatief zijn, maar ook een gelegenheid bieden voor interactie en vragen.

 

Over de spreker:

Willem Helfrich is een gerespecteerde gevangenisbewaarder met twintig jaar ervaring in het vak. Zijn diepgaande kennis en persoonlijke ervaringen maken hem een boeiende spreker die het publiek zal meenemen op een reis door de geschiedenis van de cipier. 

 

Wij verheugen ons op uw komst en op een inspirerende middag vol kennis en inzichten met de mogelijkheid om dit boeiende onderwerp met u te delen.

 

Terugblik

Zondag 7 april organiseerde het Observeum de eerste van drie lezingen over het gevangeniswezen met Willem Helfrich (zelf voormalig medewerker van Justitie en sinds een paar maanden P.R. Coördinator bij het Observeum). Deze eerste lezing, getiteld "De Cipier", ging met name over de rol van de cipier door de jaren heen en de veranderingen binnen de gevangenissen zelf (van kooien tot cellen met televisie en magnetron). Leuk was de anekdote van de gevangene die zijn po gebruikte om voor hemzelf en wat vrienden in de gevangenis eten te 'koken'! Smakelijk...

 

Zondag 21 april was er de tweede lezing "Gevangen in Friesland". 

Deel deze pagina met: