Musea Tips


Ontdek de Schatkamers van Burgum en Omgeving!

Welkom bij het OBSERVEUM waar geschiedenis en natuur samenkomen in het hart van Friesland. Terwijl u geniet van alles wat ons eigen museum en sterrenwacht te bieden heeft, willen we u ook graag wijzen op andere bijzondere musea in de regio Burgum. Elk museum biedt unieke ervaringen en inzichten, ideaal voor een cultureel dagje uit of een inspirerend weekendje weg.

 

Klompen- en fierljepmuseum, Noardburgum

Bezoek het Klompen- en Fierljepmuseum in Noardburgum en ontdek de rijke tradities van het Friese platteland. Bewonder de vakmanschap van authentieke klompen en leer alles over de spectaculaire sport fierljeppen. Een uniek uitje voor jong en oud!

 

Museum De Schierstins, Feanwâlden

Bezoek Museum De Schierstins in Feanwâlden, de enige middeleeuwse verdedigbare toren in Friesland. Ontdek de rijke geschiedenis en geniet van de wisselende tentoonstellingen in deze unieke historische locatie. Een boeiende bestemming voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers!

 

Museum Dokkum, Dokkum

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Dokkum in Museum Dokkum, waar archeologie, kunst en cultuur samenkomen. Leer over het leven van Bonifatius en de rijke maritieme geschiedenis van deze historische stad. Een must-see voor geschiedenisliefhebbers!

Openluchtmuseum De Sûkerei, Damwâld

Beleef het Friese plattelandsleven in Openluchtmuseum De Sûkerei in Damwâld. Ontdek de authentieke wâldhúskes en leer hoe vroeger cichorei werd verwerkt. Een fascinerende en educatieve ervaring voor het hele gezin!

Openluchtmuseum De Spitkeet, Harkema

Stap terug in de tijd en ontdek het leven op de arme Friese heide in Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema. Verken historische woningen en ervaar hoe mensen vroeger woonden en werkten. Een leerzame en indrukwekkende bestemming voor jong en oud!

 

Fries Museum, Leeuwarden

Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Friesland in het Fries Museum. Van archeologische vondsten tot moderne kunst, dit museum biedt een breed scala aan tentoonstellingen die jong en oud zullen fascineren. Mis de collectie over Mata Hari en het Fries verzet niet!

 

DeBlokhuisPoort, Leeuwarden
Ontdek de rijke geschiedenis van het roemruchte complex DeBlokhuisPoort. Een voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. Het gebouw is nu een cultureel bedrijvencentrum

 

Museum Woudagemaal, Lemmer

Ervaar de kracht en pracht van het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het Woudagemaal, opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is een monument van waterbeheer en techniek. Een bezoek biedt inzicht in de geschiedenis van de strijd tegen het water in Nederland.

 

Bij Observeum streven we ernaar om uw culturele ontdekkingsreis te verrijken. Plan uw bezoek aan deze prachtige musea en laat u inspireren door de diversiteit en geschiedenis die Friesland te bieden heeft. Voor meer informatie over routes, openingstijden en speciale tentoonstellingen, bezoek de websites van de genoemde musea of vraag ons personeel om advies.

 

Geniet van uw culturele avontuur in Friesland!
Meer musea in Friesland

Deel deze pagina met: