Sterren kijken

Sterrenkijken

Ontdek de Sterrenhemel

Wekelijkse Publieksavond bij De Sterrenwacht Ontdek de magie van de sterrenhemel tijdens de wekelijkse publieksavonden op vrijdag en zaterdag bij De Sterrenwacht in het OBSERVEUM. Bij helder weer bieden onze telescopen een unieke kans om maximaal te genieten van de betoverende sterrenpracht. Bij bewolkt weer bieden we een alternatief programma, zoals sterrenkijken in ons digitaal planetarium. Het museum is dan ook toegankelijk voor een bijzondere belevenis.

Vrijdagavond

Elke vrijdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Digitaal planetarium

Tijdens openingsuren van het OBSERVEUM kun je genieten in het planetarium onder een koepel van 4m doorsnede en geniet van de realistische weergave van de sterrenhemel.


Landelijke sterrenkijkdagen

Sterrenkijken is al jaren populair, want de Landelijke Sterrenkijkdagen bestaan al 48 jaar. Het evenement vindt in 2024 plaats in het weekend van 15-17 maart. Kom sterrenkijken en luister mee naar verhalen over de actuele sterrenhemel, sterrenkundige onderwerpen, of kijk je mee naar demonstraties van telescopen.  ook dit jaar was het weer een groot succes.


De sterrenhemel

Wat kunt u verwachten:

Indrukwekkende Telescopen: Onze Sterrenwacht beschikt over geavanceerde telescopen, waaronder het pronkstuk, de Miedema kijker. Ervaar de hemel als nooit tevoren en ontdek de geheimen van verre sterrenstelsels en planeten.

 

Deskundige Uitleg:
Onze gepassioneerde gidsen staan klaar om u alles te vertellen over de sterren, de gebruikte telescopen en de fascinerende wereld van astronomie. Stel gerust al uw vragen en verrijk uw kennis.

 

Weerafhankelijk Genieten:
Bij helder weer is de ervaring ongeëvenaard. Onze publieksavonden gaan ook door bij slecht weer, wij bieden dan alternatieven zoals ons digitaal planetarium en films.


Deel de pagina met: