Fiets- en wandelroutes

Fiets en wadelroutes

Route 1: Burgumerheide en kerkenpad (17 km)

Begin actief met een wandel- of fietstocht vanaf OBSERVEUM Burgum, gelegen in een lokale historische context. De route omvat een 17 kilometer lang pad ten noorden van Burgum en is een uitstekende keuze qua omgeving. De tocht leidt je langs historische Friese kerken in Burgum, Noardburgum en Feanwâlden, evenals langs scholen en boerderijen - vaak de fundamenten waarop een dorp is ontstaan.


Route 2: Rondje Bergumermeer (38.6 km)

De start is vanaf de parkeerplaats bij het OBSERVEUM en de tocht gaat o.a. door Jistrum/Eestrum, Drogeham, Harkema en De Leijen. Geniet van de mooie natuur in het mooie Friesland. 


Route 3: Monnikenwerk (44 km)

Deze noordelijke route begint bij OBSERVEUM, waarbij historische paden van de (schiere) monniken richting Dokkum worden gevolgd. Onderweg is er aandacht voor kerken en voormalige kloosters, evenals voor de armenhuizen in verschillende plaatsen. Kortom, het is een tocht die de charité (naastenliefde, liefdadigheid, liefderijkheid; barmhartigheid) van vroeger in een arm Fries plattelandsgebied belicht.


Markant Friesland

Ontdek de rijke historie van skûtsjes en zeilboten in het schitterende Friesland. Verken onze fietspaden en laat je meeslepen door de unieke charme van deze streek, waar elke kilometer zijn eigen verhaal vertelt. 
(Klik op de afbeelding) 

Fietsroutes Markant Friesland
Fietsroutes Markant Friesland
Fietsroutes Markant Friesland
Fietsroutes Markant Friesland

Fietsroutes Friesland

Ontdek alle fiets-, mountainbike- en wielrenroutes hier! Geniet van de uitgestrekte uitzichten langs de Waddenkust, verken de schilderachtige doorkijkjes in de bossen, of kies voor een pontjesroute door de Alde Feanen. Klik op de afbeelding om de routes te bekijken en plan je volgende avontuur.

Fietsroutes in Friesland

Deel deze pagina met: