Fiets- en wandelroutes

Fiets en wadelroutes

Route 1: Burgumerheide en kerkenpad (17 km)

Start sportief met een wandeling of fietstocht vanuit OBSERVEUM Burgum. En wel in een locale historische context. De route biedt een 17 kilometer lang wandel/fiets traject ten noorden van Burgum en is als omgeving een uitstekende keuze. De tocht neemt je mee langs oude Friese kerken in Burgum, Noardburgum en Feanwâlden, langs scholen en boerderijen - alles vaak de basis waar een dorp begon.


Route 2: Rondje Bergumermeer (38.6 km)

De start is vanaf de parkeerplaats bij het OBSERVEUM en de tocht gaat o.a. door Jistrum/Eestrum, Drogeham, Harkema en De Leijen. Geniet van de mooie natuur in het mooie Friesland. 


Route 3: Monnikenwerk (44 km)

U start deze noordelijke route vanaf OBSERVEUM, waarbij we zo nu en dan de historische paden gebruiken van de (schiere) monniken naar Dokkum. Onderweg staan we stil bij kerken en voormalige kloosters, maar ook bij de armenhuizen in diverse plaatsen. Kortom charité (naastenliefde, liefdadigheid, liefderijkheid; barmhartigheid) van weleer in een arme Friese plattelandstreek.


Markant Friesland

Ontdek de rijke geschiedenis van skûtsjes en zeilboten in het prachtige Friesland. Verken onze fietsroutes en laat je betoveren door de unieke charme van deze regio, waar elke kilometer een nieuw verhaal te vertellen heeft. (Klik op de afbeelding) 

Fietsroutes Markant Friesland
Fietsroutes Markant Friesland
Fietsroutes Markant Friesland
Fietsroutes Markant Friesland

Fietsroutes Friesland

Ontdek hier alle fiets-, mountainbike- en wielrenroutes! Geniet van uitgestrekte uitzichten langs de Waddenkust, verken schilderachtige doorkijkjes in de bossen of kies voor een pontjesroute door de Alde Feanen. Klik op de afbeelding om de routes te bekijken en jouw volgende avontuur te plannen.

Fietsroutes in Friesland

Deel deze pagina met: