12. juli 2024
Maak je eigen planeet!
Maak je eigen planeet met een 3D-pen! Heb je altijd al eens je eigen planeet willen hebben? Kom dan op zaterdagmiddag 20 juli naar het Observeum Burgum en leef je uit!
11. juli 2024
Maak je eigen raket
Raketlancering in het OBSERVEUM staat op het programma. We gaan aan de slag! Maar ken je de werking van zo'n raket? We zullen dit eerst uitleggen. Vervolgens ga je zelf een raket bouwen! Dat is natuurlijk al spannend, maar we nemen het nog een stap verder door de raket ook daadwerkelijk te lanceren! Ben je klaar om af te tellen? 10... 9... 8...
08. juli 2024
De Science van Science-Fiction
De Science van Science-Fiction: Verkenning van Toekomstige Mogelijkheden Sciencefiction (SF) prikkelt onze verbeelding met verhalen over buitenaardse wezens, tijdreizen, en futuristische technologieën. De tentoonstelling is te zien vanaf dinsdagmiddag 20 februari 2024.
05. juli 2024
Archeologisch Steunpunt
Het Archeologisch Steunpunt in Burgum heeft als thema de Midden-Steentijd, oftewel het Mesolithicum. Deze archeologische periode begint na de laatste ijstijd. De koude kale toendra heeft dan plaatsgemaakt voor een bosrijk gebied met her en der open plekken en water. De jager-verzamelaars die in dit gebied rondtrekken vinden hier eten in overvloed.
30. juni 2024
HORIZON
In deze HORIZON van juli 2024 vindt u weer prachtige verhalen. We wensen u veel leesplezier en tot kijk in het Observeum.
29. juni 2024
Jaarmarkt van Eastermar
Traditiegetrouw stond het promotieteam van het Observeum ook dit jaar weer op de jaarmarkt van Eastermar. Al met al wel een geslaagde dag!
21. juni 2024
Verhalen uit de regio
Verhalen uit de regio Welkom bij Verhalen over de regio Burgum e.o. Verhalen die wij niet mogen vergeten. Ontdek de rijke geschiedenis en levendige anekdotes die de regio Burgum en omgeving hebben gevormd tot wat het vandaag is. Bij het OBSERVEUM van Burgum worden deze verhalen gekoesterd en bewaard,
21. juni 2024
Stichting Bulthuis Methode
Doel van de stichting Bulthuis Methode is om Bulthuis boten “in leven te houden”. Dit doen we door het drijvende hout met respect en passie te onderhouden en te gebruiken. Erfgoed en duurzaamheid varen er wel bij.
28. mei 2024
Gratis toegang OBSERVEUM
Het OBSERVEUM Burgum kondigt met trots aan dat vanaf woensdag 5 juni en gedurende de hele maand juli, het museum elke woensdagmiddag gratis te bezoeken is. Dit is een unieke kans voor het publiek om kennis te maken met de fascinerende wereld van sterrenkunde en regionale geschiedenis.
22. mei 2024
Nieuwe folder
De nieuwe folder van het OBSERVEUM Museum & Sterrenwacht Burgum. Een frisse nieuwe uitstraling.

Meer weergeven