26. juli 2024
Lezing Deense hunebedden
Op zondag 29 september a.s. om 14.00 uur geeft Willem Donker uit Oranjewoud een lezing over Deense hunebedden in het Observeum. Donker heeft in de periode 2010-2023 alle 1443 nog bestaande hunebedden in Nederland, België, Duitsland, Polen en Noorwegen bezocht, geïnventariseerd, gedocumenteerd en gefotografeerd.
26. juli 2024
Cursus sterrenkunde
CURSUS STERRENKUNDE VOOR BEGINNERS HERFST 2024 In de komende herfst gaat er - bij voldoende belangstelling - weer een cursus sterrenkunde voor beginners van start op de maandagavonden.
20. juli 2024
Maak je eigen raket
Raketlancering in het OBSERVEUM staat op het programma. We gaan aan de slag! Maar ken je de werking van zo'n raket? We zullen dit eerst uitleggen. Vervolgens ga je zelf een raket bouwen! Dat is natuurlijk al spannend, maar we nemen het nog een stap verder door de raket ook daadwerkelijk te lanceren! Ben je klaar om af te tellen? 10... 9... 8...
18. juli 2024
Maand van de Geschiedenis
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseert de Maand activiteiten door het hele land. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' brengen we in oktober geschiedenis voor het voetlicht. In 2024 staat het thema 'Echt nep' centraal.
18. juli 2024
Nederland gaat weer puzzelen
Nederland gaat weer puzzelen. Puzzel je mee ? Ben je op zoek naar een leuke en ontspannende activiteit om je vrije tijd door te brengen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Puzzel Mee? biedt jou de mogelijkheid om gratis online legpuzzels op te lossen, waar en wanneer je maar wilt
08. juli 2024
De Science van Science-Fiction
De Science van Science-Fiction: Verkenning van Toekomstige Mogelijkheden Sciencefiction (SF) prikkelt onze verbeelding met verhalen over buitenaardse wezens, tijdreizen, en futuristische technologieën. De tentoonstelling is te zien vanaf dinsdagmiddag 20 februari 2024.
05. juli 2024
Archeologisch Steunpunt
Het Archeologisch Steunpunt in Burgum heeft als thema de Midden-Steentijd, oftewel het Mesolithicum. Deze archeologische periode begint na de laatste ijstijd. De koude kale toendra heeft dan plaatsgemaakt voor een bosrijk gebied met her en der open plekken en water. De jager-verzamelaars die in dit gebied rondtrekken vinden hier eten in overvloed.
30. juni 2024
HORIZON
In deze HORIZON van juli 2024 vindt u weer prachtige verhalen. We wensen u veel leesplezier en tot kijk in het Observeum.
21. juni 2024
Verhalen uit de regio
Verhalen uit de regio Welkom bij Verhalen over de regio Burgum e.o. Verhalen die wij niet mogen vergeten. Ontdek de rijke geschiedenis en levendige anekdotes die de regio Burgum en omgeving hebben gevormd tot wat het vandaag is. Bij het OBSERVEUM van Burgum worden deze verhalen gekoesterd en bewaard,
21. juni 2024
Stichting Bulthuis Methode
Doel van de stichting Bulthuis Methode is om Bulthuis boten “in leven te houden”. Dit doen we door het drijvende hout met respect en passie te onderhouden en te gebruiken. Erfgoed en duurzaamheid varen er wel bij.

Meer weergeven