Bauke Miedema


Bauke Miedema

De vaste expositie over Bauke Miedema en zijn werk is bij Observeum te bewonderen. kijkt u daarvoor onder de knoppen voor prijzen en openingstijden. Wilt u meer weten over de Sterrenkijk avonden kijkt u dan onder de menu knop Sterrenkijken.

Een prachtig gedetailleerd verhaal over het leven van Bauke Miedema geschreven door Jelle Feenstra, vindt u door op deze link te klikken https://minnertsgavroeger.nl/bauke-tsjibbeles-miedema-boer-astronoom-instrumentenmaker/ 

Video Bauke Miedema

Een mooie video waar u Bauke zelf hoort vertellen over zijn passie.

Telescoop

telescoop

Dit is de telescoop die u kunt bezoeken en waar u door heen kunt kijken. Kijkt u voor activiteiten en opties rondom de telescoop onder de menu knop Activiteiten


Ook te zien bij Observeum

geologie

Geologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

miedema

Bauke Miedema

De sterrenwacht opende in 1986, ooit begonnen met de passie van één man, Bauke Miedema. Een man met een boerenbedrijf en een wel heel bijzondere hobby.

bulthuis

Bulthuis

Ontdek het levensverhaal van Hendrik Bulthuis: de Friese kapper die de zeilboot betaalbaar maakte voor het grote publiek.

minsken

Minsken

In de expositie Minsken laten we u het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Daarnaast staan we stil bij het socialisme.