Bauke Miedema

 

De vaste expositie over Bauke Miedema en zijn werk is bij Observeum te bewonderen. kijkt u daarvoor onder de plan je bezoek knop voor prijzen en openingstijden. Wilt u meer weten over de Sterrenkijk avonden kijkt u dan onder de menu knop Sterrenwacht.

 

Een prachtig gedetailleerd verhaal over het leven van Bauke Miedema geschreven door Jelle Feenstra, vindt u door op deze link te klikken https://minnertsgavroeger.nl/bauke-tsjibbeles-miedema-boer-astronoom-instrumentenmaker/

 

 

Een mooie video waar u Bauke zelf hoort vertellen over zijn passie.

Dit is de telescoop die u kunt bezoeken en waar u door heen kunt kijken. Kijkt u voor activiteiten en opties rondom de telescoop onder de menu knop Sterrenwacht.


Ook te zien bij Observeum

Archeologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

Bauke Miedema

De sterrenwacht opende in 1986, ooit begonnen met de passie van één man, Bauke Miedema. Een man met een boerenbedrijf en een wel heel bijzondere hobby.

Bulthuis

Ontdek het levensverhaal van Hendrik Bulthuis: de Friese kapper die de zeilboot betaalbaar maakte voor het grote publiek.

Minsken

In de expositie Minsken laten we u het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Daarnaast staan we stil bij het socialisme.