Sterrentreintje

sterrenstreintje
Foto: EPA

"Streep" van lichtjes die soms zichtbaar is boven Nederland zijn satellieten.

Met enige regelmaat krijgen we meldingen over de een streep van lichtjes die enige tijd aan de hemel zichtbaar zijn. De lichtjes lijken elkaar te volgen. Dit is een nieuwe constellatie satellieten, genaamd STARLINK. Deze constellatie moet tot 2027 duizenden nieuwe satellieten in de ruimte brengen. Dit vereist een stevig lanceertempo. Dus lanceert men de Starlink Satellieten met zestig stuks tegelijk. Deze verklaring is te vinden in STARLINK.

 

STARLINK is een nieuw concept van Elon Musk (De man van SpaceX die de raket-industrie op zijn kop aan het zetten is) Het idee? Internet voor IEDEREEN op aarde, ongeacht de locatie. Een geweldig plan; maar dit vergt natuurlijk ‘enige’ infrastructuur.

De satellieten hebben een eigen elektrische aandrijving en het voordeel is, dat deze aandrijving enorm efficiënt is. Echter, het kost maanden voor de satellieten in hun uiteindelijke banen zitten. Tot die tijd zijn ze zichtbaar als een ‘spoor’ van lichtgevende puntjes, dat in de loop der tijd steeds minder zichtbaar zal zijn. Op deze website kunt u kijken welke satellieten waar en om welke tijd zichtbaar zullen zijn. https://www.heavens-above.com 

Hieronder een Engels gesproken video, over de missie Starlink van het bedrijf SpaceX van Elon Musk.

 

Elon Musk
Elon Musk

Deel de pagina met: