Petitie 2022

Observeum

Meer over de algehele situatie via deze link https://www.observeum.nl/sterrenwacht/nieuws/is-het-einde-observeum/

Helpt u ons ook mee door het ondertekenen van onze petitie?

Gemeente waarborg alstublieft het donker rondom Observeum met uw bouwplannen!

klik op deze link https://observeum.petities.nl en vergeet u dan niet uw stem via uw email te bevestigen of Email naar info@observeum met de tekst: hierbij onderschrijven wij de bezwaren zoals die zijn verwoord in ons bezwaarschrift Woningbouw kloosterlaan Noord, Heechhiem. Naam:... (schrijf hier uw naam)


Ontzettend bedankt voor uw hulp en ondertekening. download hiernaast de bedanktbrief voor u geschreven door ons bestuur.

Download
Bedankbrief nav petitie.docx
Microsoft Word document 462.8 KB


In de media

 

 

Luister hier naar Henk Plantinga in de radio uitzending No derfoar! van 20 Januari op omrop fryslan, over dit onderwerp.


Petitie Observeum

 

Zaterdag 22 Januari 2022: In de rij bij Observeum om de petitie te ondertekenen. Warme chocolademelk staat klaar.

Petitie Observeum

 

Zaterdag 22 Januari 2022: Secretaris van het Observeum Teake Doevedans was voorzitter van dorpsbelangen, en Piet Bruining te gast bij Op ‘e Hichte van rtvnof, om hun bezwaren nog eens uit de doeken te doen.


Petitie Observeum

De Petitie

Woningbouw rond Observeum Burgum

 

Wij vragen van de gemeente een goede oplossing voor de geplande woningbouw rond Burgum. Bij voorkeur door de donkere omgeving rond de enige publiekssterrenwacht met reguliere openingstijden in Friesland, Groningen en Drenthe te waarborgen.

 

Wij

vrijwilligers, vrienden van en geïnteresseerden in Observeum Burgum,

 

constateren

dat de plannen voor woningbouw op de locaties Heechhiem en Kloosterlaan Noord leiden tot ernstige verstoring van de gebruiksfunctie van Observeum Burgum. Door de te verwachten lichtvervuiling (veroorzaakt door binnen- en buitenverlichting), luchtwervelingen (veroorzaakt door oa verwarming) en toegenomen verkeersbewegingen die bij woningbouw horen zal Observeum ernstig gehinderd worden bij de uitvoering van haar publieke taken.
 

en verzoeken

een goede oplossing waarbij het tonen van de sterrenhemel met telescopen goed, en ongehinderd mogelijk blijft; het liefste door géén woningen direct rondom Observeum te bouwen.

In de krant

Petitie Observeum
Petitie Observeum

Petitie Observeum
Petitie Observeum

Deel de pagina met: