Software


Er zijn verschillende commerciële en gratis sterrenkaart- en planetariumprogramma's die de sterrenhemel op de computer kunnen simuleren. Via de zoekmachine Google zijn vele commerciele en gratis programma's te vinden. Hieronder zijn een aantal die je gratis kunt gebruiken.

Stellarium

Stellarium is een gratis open source planetarium voor je computer. Het toont een realistische 3D hemel, net als wat je kan zien met het blote oog, verrekijker of telescoop.

Google Sky

Google Sky Map is een kaart waarop hemellichamen worden weergegeven, zoals sterren, sterrenbeelden, sterrenstelsels, planeten en de maan. Google Sky is een mooi online planetarium programma om door de ruimte te navigeren en daar allerlei hemellichamen te bekijken en het werkt in het Nederlands

Nasa

De National Aeronautics and Space Administration, (NASA) is een niet-commercieel bedrijf en geld krijgt van de Amerikaanse overheid voor Amerikaanse ruimtevaartprogramma. NASA werd in 1958 opgericht nadat de Russen voortvarend te werk zijn gegaan op het gebied van ruimtevaart.

Size of space