Planetarium

Planetarium

Welkom in ons planetarium

Laat je meevoeren langs de planeten van ons zonnestelsel en ontdek de wonderen van het universum. Onder een koepel met een doorsnede van 4 meter gebruiken we 360-graden projectie om een realistisch beeld van de sterrenhemel te tonen. We vertonen ook HD-filmmateriaal over de wonderen van het universum.

Planetarium
Planetarium

Ook bij slecht weer kunt u de actuele sterrenhemel bewonderen. Raadpleeg de sectie 'Activiteiten' voor ons huidige programma. Daarnaast is ons Planetarium een uitstekende keuze voor schoolbezoeken.

Nu te zien in het planetarium

From Earth to the Universe

From Earth to the Universe

Deze wonderlijke tocht door ruimte en tijd onthult het universum zoals door de wetenschap aan ons gepresenteerd. Bewonder de schoonheid van de planeten in ons zonnestelsel. Verken de levendige geboortegronden en rustplaatsen van sterren, en reis verder dan de Melkweg naar de onbegrijpelijke uitgestrektheid van talloze sterrenstelsels.

  • Leeftijd: 12+
  • Speelduur: 31 minuten
  • Taal: Nederlands gesproken (ook in andere talen aanwezig)
Journey to the Center of the Milky Way

Journey to the Center of the Milky Way

In het hart van de Melkweg bevindt zich een superzwaar zwart gat. Gedurende twintig jaar hebben ESO's Very Large Telescope en de Keck-telescopen het centrum van de Melkweg bestudeerd, waarbij ze de bewegingen van meer dan honderd sterren volgden om de locatie van een anders onzichtbaar object te bepalen - het superzware zwarte gat in het midden van onze Melkweg.

  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Speelduur: 6.38 minuten
  • Taal: Nederlands, Engels

Deel de pagina met: