Planetarium

Planetarium

Welkom in ons planetarium

Laat je meevoeren langs de planeten van het zonnestelsel, of ontdek de wonderen van het heelal. Onder een koepel van 4m doorsnede maken wij gebruik van 360 graden beeld om een realistische weergave van de sterrenhemel te laten zien. Daarnaast vertonen we HD filmmateriaal over de wonderen van het heelal.

Planetarium
Planetarium

Bij slecht weer is het mogelijk de actuele sterrenhemel te bekijken. Kijk onder 'Activiteiten' voor het actuele programma. Ook is een bezoek aan ons Planetarium zeer geschikt voor scholen. 

Nu te zien in het planetarium

From Earth to the Universe

From Earth to the Universe

Deze prachtige reis door ruimte en tijd brengt het universum naar voren dat door de wetenschap aan ons is onthuld. Geniet van de pracht van de werelden in het zonnestelsel. Reis naar de kleurrijke geboorteplaatsen en begraafplaatsen van sterren, en nog verder voorbij de Melkweg naar de onvoorstelbare onmetelijkheid van ontelbare sterrenstelsels.

  • Leeftijd: 12+
  • Speelduur: 31 minuten
  • Taal: Nederlands gesproken (ook in andere talen aanwezig)
Journey to the Center of the Milky Way

Journey to the Center of the Milky Way

Wat ligt in het hart van onze Melkweg? Twintig jaar lang hebben ESO's Very Large Telescope en de Keck-telescopen het centrum van de Melkweg waargenomen, waarbij ze naar de beweging van meer dan honderd sterren keken en de positie van een anders onzichtbaar object identificeerden - het superzware zwarte gat in het centrum van onze melkweg.

  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Speelduur: 6.38 minuten
  • Taal: Nederlands, Engels

Deel de pagina met: