Stichting Bulthuis Methode

Stichting Bulthuis Methode

We houden de vaart erin, … toch?

Doel van de stichting is om Bulthuis boten “in leven te houden”. Dit doen we door het drijvende hout met respect en passie te onderhouden en te gebruiken. Erfgoed en duurzaamheid varen er wel bij.

 

Stichting Bulthuis Methode 

Drie jaar geleden hebben we de stichting Bulthuis Methode in het leven geroepen om de botenpool mogelijk te maken. Als rechtspersoon konden we vier ligplaatsen huren voor de BM’s in de botenpool. De vier BM’s die we nu in gebruik hebben zijn geleend van Jaap Kroon, Jack Brans, Paul Ruiter en Gerard Menger. Zodra de stichting over voldoende middelen beschikt zullen de boten in eigendom van de stichting komen.

 

De stichting beschikt over één eigen boot, de 16m² Romea. Deze boot blijkt een slechte kielbalk te hebben. Eenmaal in het water, staat de romp binnen 15 minuten vol water. De boot ligt nu in het bos midden in Drenthe te wachten op voldoende middelen om de kielbalk te kunnen vervangen.

 

Botenpool Wanneperveen

De kernvloot van de botenpool telt vier boten. De idee is per boot drie zeilers de mogelijkheid te geven een boot uit de botenpool te gebruiken. De boten zijn van 15 april tot 1 oktober beschikbaar voor deelnemers in de botenpool, van zonsopgang tot zonsondergang. Daarnaast kunnen ook donateurs van de stichting twee keer per jaar gebruik maken van een poolboot.

 

Nieuwsbrief nr 38 - februari 2024

Download
BM.Nieuwsbrief nr 38 - febr.2024.pdf
Adobe Acrobat document 763.0 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0