Anne Woudwijk

In deze expositie is grafisch werk te zien dat nog nooit eerder is geëxposeerd. Enige werken zijn zelfs speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. 

 

De in 1952 te Drachten geboren en getogen kunstenaar groeide op in het Flowerpower tijdperk en begon zijn artistieke loopbaan als decorateur van piano’s. Later is hij bekend geworden door zijn grote geabstraheerde beelden uit Belgisch hardsteen

Na de technische school en negen maanden in de bouw kon Woudwijk (1952) aan de slag bij een muziekhandel in Drachten, waar hij twee jaar lang orgels en piano’s beschilderde. Tijdens zijn militaire dienstplicht mocht hij zijn artistieke vaardigheden verder ontwikkelen. De legerplaats in ‘t Harde is vernoemd naar luitenant-kolonel Tonnet. Anne Woudwijk werd gevraagd een standbeeld te maken van deze verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog. Dankzij de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) kon Anne na zijn militaire dienst voor zichzelf beginnen als beeldhouwer.

 

Toen het hakken in hardsteen te zwaar begon te worden is Woudwijk, na nog wat klein beeldhouwwerk gemaakt te hebben, weer gaan tekenen. 

Anne Woudwijk

 Tegenwoordig is zijn atelier piepklein, het is een vergrote kast die vol staat met mythische en symbolische voorwerpen. Sommige tekeningen, zoals die voor deze expositie, maakt hij met viltstift, die vervolgens naar zeefdrukker Peter Gerrits gaan, om er een druk in zwart-wit of kleur van te maken. Meer over meneer Woudwijk en zijn werk op de website : http://www.annewoudwijk.nl

Anne Woudwijk

Op de foto:  Museum beheerder Melvin van der Veen toont nieuw werk van Anne Woudwijk

Deel de pagina met: