Sterrenkijken


Sterrenkijken

Vrijdagavond

Iedere vrijdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur:

Sterren kijken, gebruik onze telescopen om planeten, manen, satellieten en meer van dichtbij te observeren.

Iedere vrijdag gaat de koepel open en worden de telescopen uit de kast gehaald, het is tijd om naar de hemel te turen! Tussen 19:00 en 22:00 uur is iedereen welkom om onze telescopen te gebruiken om het heelal een stukje dichterbij 'te halen'. 

 

Helder weer

Wanneer u de sterren wilt bekijken, kunt u het beste eerst Buienrader raadplegen. Met te bewolkt weer wordt het namelijk lastig om het heelal te kunnen zien. Let wel op dat het beeld van buienradar niet altijd klopt. Wanneer u twijfelt of het weer helder genoeg is, kunt u bellen naar: 0511465544

 

Bij bewolkt weer bieden wij een leuk en alternatief programma aan. Dit programma verschilt wekelijks, maar zal alles te maken hebben met astronomie of wetenschap.

 

Sterrenkaarten

Wie goed beslagen ten ijs wil komen, print een sterrenkaartje uit. Op een sterrenkaart kan je precies zien waar aan de hemel je welke dingen kunt zien. Je kan zelf een sterrenkaart samenstellen via Spacepage. Vul onze coördinaten en je geplande bezoekdatum in en voilà, je hebt een sterrenkaart voor jouw bezoek.

 

Kom op vrijdagavond sterrenkijken, de telescopen staan al klaar! Normale entreeprijs, of wordt vriend van de stichting en kom daarna gratis, zie Prijzen en Openingstijden