OBSERVEUM.NL TIEN JAAR

OBSERVEUM burgum
OBSERVEUM burgum

Tien jaar OBSERVEUM.NL
In 1997 is de Stichting opgericht, toen nog onder de naam “Streekmuseum-Volkssterrenwacht Burgum”. In 2014 kwam er een nieuwe naam: "OBSERVEUM museum & sterrenwacht Burgum "met een nieuwe website www.observeum.nl

 

Stichting Observeum

 

Stichting OBSERVEUM museum & sterrenwacht Burgum vervult een intermediaire en ondersteunende rol met betrekking tot cultureel en populair-wetenschappelijk erfgoed voor de lokale en regionale gemeenschap. De stichting integreert dit culturele erfgoed actief en doelbewust in de regionale samenleving. Het museum heeft een ANBI-status.

 

Museum

Een streekmuseum, ook wel bekend als oudheidskamer of heemkundig museum, legt de nadruk op het tentoonstellen van objecten die in de regio zijn gemaakt en gebruikt. Het doel is om een representatief beeld te geven van de cultuur en geschiedenis van de streek Tietjerksteradeel aan de hand van deze objecten. 

Sterrenwacht

De Volkssterrenwacht in Burgum is een unieke locatie in Noord-Nederland. Het is een plek die zich inzet om een breed publiek te informeren over sterrenkunde en ruimtevaart, waarbij het doel is om de astronomie toegankelijk te maken voor een breed publiek en amateurastronomen te verenigen.

 

Archeologisch steunpunt

Het Archeologisch Steunpunt in Burgum richt zich op het thema van de Midden-Steentijd, ook wel bekend als het Mesolithicum. De focus op dit tijdperk in het Museum Burgum is geen toeval, gezien de lokale stientsjesikers (steenzoekers) gedurende tientallen jaren belangrijke vondsten hebben gedaan rondom het Burgumer Mar.

Kom naar het OBSERVEUM IN Burgum

OBSERVEUM burgum

Ontdek de magie van het OBSERVEUM in Burgum, waar een boeiend Museum en een indrukwekkende Sterrenwacht samenkomen, compleet met een hypermodern digitaal Planetarium. Laat je verwonderen door diverse tentoonstellingen die variëren van intrigerende archeologie tot boeiende geologie. 

 

In het OBSERVEUM bieden we niet alleen een unieke kijk op ons verleden en het universum, maar we zijn ook trots op onze educatieve missie. Speciaal voor scholen hebben we diverse lespakketten samengesteld, waardoor leerlingen op een interactieve en leerzame manier kunnen ontdekken. Maak van je bezoek aan het OBSERVEUM een inspirerende reis vol kennis en verwondering.

 

Ontdek, leer en bewonder bij het OBSERVEUM.

Deel deze pagina met:

Reactie schrijven

Commentaren: 0