Observeum Burgum heeft lekkage:

red sterrenwacht Burgum

BURGUM – Het museum en sterrenwacht Observeum in Burgum heeft last van lekkages in de koepel. Deze lekkage kan gevaarlijk zijn voor de apparatuur die er staat, maar ook voor de bezoekers. Het dak moet gerepareerd worden, omdat de luiken niet goed sluiten, maar deze kosten lopen aardig op.

 

Vrijwilligers van het Observeum zijn een crowfunding begonnen: “Wy hawwe ferlet fan help fan oaren. De kosten fan de winning binne sa ’n goed tsientûzen euro. Dit kinne wy út it Observeum wei net betelje. We binne de iennige yn it Noarden, dus we hoopje dat de crowdfunding aksje helpt,” vertelt Bernard Boersma, vrijwilliger van het Observeum Burgum.

 

Boersma hoopt dat de reparatie van het dak snel kan beginnen: “Wy hawwe gjin plan B. Wy hoopje no dat der net tefolle regint falt en dat wy gau begjinne kinne mei de winning. We zitten nu op ongeveer 100 euro, dus elke kleine gift is welkom.” bron RTV NOF 

Doneer via de bank: 
NL79 INGB 0006 7802 56 t.n.v. Observeum Burgum

Deel deel pagina met:

Reactie schrijven

Commentaren: 0