Vakmanschap in Tytsjerksteradiel


Vakmensen; meesters in hun beroep. We hebben in onze regio een aantal bedrijven die werken aan de top van hun vakgebied. In deze expositie nemen wij een kijkje in hun keuken.

Van 18 februari t/m 24 juni staan we stil bij het vakmanschap uit onze eigen regio. Een viertal bedrijven komt vertellen over hun maatschappelijke betekenis en de wijze waarop zij hun vakmanschap uitvoeren. Iedere maand zal de expositie één van deze vier bedrijven centraal stellen. Er wordt dan extra aandacht besteed aan hun vakmanschap.  Kom jij van professionals uit onze regio leren?

 

Vakmanschapkalender

De expositie opent op 18 februari. Vanaf dat moment gaan we aftellen naar een feestelijke bedrijvenmarkt die in juni zal plaatsvinden. Tot die tijd zal iedere maand in het teken staan van een ander vakmanschap. De volgende vier bedrijven doen mee:

Sonac Burgum

Sonac verwerkt rauw of organisch materiaal tot ingrediënten voor voedsel, dierenvoedsel of mest. Het bedrijf is een groot succes met meer dan 400 producten die in vele huishoudens dagelijks gebruikt worden. Wij nemen een kijkje in het proces achter deze producten. Hoe komen zij tot stand?

 

Westra-Interieur

Bij Westra-Interieur werkt men met puur en eerlijk hout. Westra was al jarenlang meubelmaker, voordat hij in 2005 een eigen bedrijf opzette. Zijn meubels staan inmiddels bekend om hun eigentijdse stijl waarbij slim nagedacht is over unieke constructies en -voor de lange Hollanders- voldoende beenruimte.  In de maand april leer je bij ons over vormen, stijl, hout en passie.

 

Hoogland B.V.

Sinds 1925 houdt Hoogland zich bezig met het maken van uitvaartkisten. Deze kisten -vaak kunstwerkjes op zich- worden handmatig en volledig op basis van de wens van de klant ontworpen.  

 

Douma zaden

Het begon allemaal in 1892 met één verkoop bij de Enkhuizer groothandel Sluis en Groot. Sindsdien is de organisatie flink gegroeid met verkooppunten door heel Noord-Nederland. Je kent misschien wel de zadenrekjes uit de supermarkten; Douma of Pokon Grondmest; ook Douma. In de expositie kan je zien hoe deze organisatie gegroeid en en welke machines en apparaten men bij hun werk inzet.

In samenwerking met:

Deel de pagina met: