Museumnacht FRL


BURGUM - Museumnacht FRL. 

 

In het Kader van de Museumnacht op 30 september biedt het Observeum (dankzij een subsidie die beschikbaar is voor de Museumnacht FRL vanuit de Museumfederatie) een GRATIS podium aan ontluikende (amateur)kunstenaars en Kraft-lieden die hun werk willen tonen en verkopen aan geïnteresseerd museumpubliek. Dit doen we door het organiseren van een Kunst & Nijverheidsmarkt waar we per deelnemer GRATIS 2x2 meter met een marktkraam beschikbaar stellen die ze naar eigen inzicht mogen inrichten. Bezoekers kunnen een bod doen op het getoonde werk , ook het meeste werk van Jan van der Meulen in de wisselexpositie Spirit markt is te koop (maar pas af te halen na 3 december).

 

 

Programma 19:00 tot 00:00 uur:

 

Rondleidingen door de expositie Spirit of the Rainbow van Jan van der Meulen uit Burgum, en luister naar het verhaal van wat er bij het creëren van sommige van zijn werken door zijn hoofd ging.

 

Kunst in de Ruimte. Ook onze sterrenwacht is deze avond geopend. Geniet van de spectaculaire beelden van onder andere de James Webb Space Telescoop, het noorderlicht en vele andere mooie beelden. De nacht komt, ook zonder menselijke tussenkomst, soms letterlijk tot bloei in een explosie van prachtige kleuren.

 

Voor deze avond gelden onze reguliere intree prijzen.

Vrienden van Observeum en Museumkaarthouders hebben vrije toegang.