OBSERVEUM - museum & sterrenwacht Burgum is open!

 

 

In de afgelopen periode is hard gewerkt om een veilige omgeving te creëren voor zowel bezoekers, als voor onze vrijwilligers. Dit houdt onder meer in, dat het aantal bezoekers zorgvuldig verdeeld wordt over de uren dat het Observeum open is. Van u als bezoeker wordt dan ook gevraagd via deze website uw bezoek vooraf te plannen. Dit geldt ook voor ‘Vrienden van het Observeum’ en bezitters van een Museumkaart.

U verklaart bij uw aanmelding dat u gezond bent en geen gezondheidsklachten zoals verkoudheid of koorts heeft die op symptomen van het Coronavirus kunnen lijken. Bij binnenkomst wordt dit nogmaals gevraagd. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bij verkoudheid of griepachtige verschijnselen van u of iemand uit uw gezelschap verzoeken wij u uw reservering te annuleren. Dit kan zonder kosten! We ontvangen u dan graag op een later tijdstip.  

U reserveert een entreetijd!. Wij vragen u om op de door u gereserveerde begintijd aanwezig te zijn zodat wij bezoekers zoveel mogelijk kunnen spreiden. U kunt vervolgens zo lang u zelf wilt in museum en sterrenwacht rondkijken. Wij vragen u even buiten te wachten indien u meer dan 5 minuten van tevoren arriveert.  

   

 Wilt u bij uw bezoek aan het volgende denken?

 - Bij binnenkomst (en vertrek) is uw handen ontsmetten verplicht.

 - U wordt bij de balie nogmaals gevraagd naar de gezondheid van u en uw gezelschap.

   Heeft één van u verkoudheid of griepachtige verschijnselen dan wordt u niet toegelaten.

 - Uw gezin of huishouden telt als ‘gezelschap’, wilt u proberen zoveel mogelijk bij elkaar te blijven

   en te zorgen dat u 1,5 meter afstand houdt tot medewerkers en andere bezoekers?

 - Wilt u zoveel mogelijk contactloos met pinpas of mobiel betalen?

 - Wilt u bij het betreden van het gebouw mensen die het gebouw uitgaan voorrang geven, en even buiten wachten

 - Wilt u op het parkeerterrein bij het parkeren rekening houden met de andere bezoekers wat betreft de 1,5 meter regels?   


 Hartelijk dank voor uw begrip

 

 

Reserveren kan via onderstaande knop