Foto: EPA
Foto: EPA

Streep van lichtjes zichtbaar boven Nederland

 

Er zijn al een aantal telefoontjes bij ons binnengekomen, over de waarneming van een streep lichtjes die enige tijd te zien is. En zo tussen 6 en 7 uur ’s ochtends van het noordwesten naar het zuidoosten trekt. U hoeft gelukkig niet aan uzelf te twijfelen, ook wordt de aarde niet belaagd door buitenaardse wezentjes. Het fenomeen heeft een veel eenvoudiger verklaring.

 

Deze verklaring is te vinden in STARLINK van Elon Musk (De man van SpaceX die de raket-industrie op zijn kop aan het zetten is). STARLINK is een nieuw concept wat geld moet genereren voor nieuwe projecten van Musk. Het idee? Internet voor IEDEREEN op aarde, ongeacht de locatie. Een geweldig plan; maar dit vergt natuurlijk ‘enige’ infrastructuur.

 

Dit wordt gedaan door een nieuwe constellatie satellieten, genaamd STARLINK. Deze constellatie moet tot 2027 duizenden nieuwe satellieten in de ruimte brengen. Dit vereist een stevig lanceertempo. Dus lanceert men de Starlink Satellieten met zestig stuks tegelijk.

 

De satellieten hebben een eigen elektrische aandrijving en het voordeel is, dat deze aandrijving enorm efficiënt is. Echter, het kost maanden voor de satellieten in hun uiteindelijke banen zitten. Tot die tijd zijn ze zichtbaar als een ‘spoor’ van lichtgevende puntjes, dat in de loop der tijd steeds minder zichtbaar zal zijn.

 

De afgelopen twee ochtenden tussen 6 en 7 uur ’s ochtends waren ze te zien en ook morgen en wellicht nog enige dagen erna zijn ze te zien.

 

Hieronder een Engels gesproken video, over de missie Starlink van Elon Musk zijn bedrijf SpaceX.

 

Elon Musk
Elon Musk