Astronomie


Astrofotografie

Astronomie of sterrenkunde is de wetenschap die zich bezighoudt met de observatie en de studie van alle fenomenen buiten de atmosfeer van de Aarde. De astronomie bestudeert niet alleen sterren en sterrenstelsels in het heelal, maar ook de planeten van ons eigen zonnestelsel.

Download
Astronomie en ruimtevaart.pdf
Adobe Acrobat document 463.0 KB
Download
Juno arriveert bij Jupiter.pdf
Adobe Acrobat document 211.5 KB


De sterrenhemel

Reizen naar de sterren is nog nooit zo eenvoudig geweest

Om u te helpen de uithoeken van ons universum te verkennen, kunt u hieronder Google Sky vinden. Dit is een handig gereedschap  waarmee je op een opwindende manier door het universum kan bladeren en het kunt verkennen. U kunt de posities van de planeten en sterrenbeelden aan de hemel vinden en zelfs kijken naar de geboorte van verre sterrenstelsels zoals gezien door de Hubble Space Telescope. Het is echt een kijkje waard.

Astrofotografie

Wij hebben een gezellige club (hobby)fotografen bij onze sterrenwacht. Ben jij ook een astrofotograaf of heb je dat altijd al willen worden? Kom dan eens langs bij een van onze vele bijeenkomsten. 

Activiteit | Voor alle leeftijden

Astrofotografie is een specialisme binnen de fotografie dat zich richt op het nemen van foto's van objecten aan de nachtelijke hemel, zoals planeten, sterren en zogenaamde deepskyobjecten. Veel mensen denken dat astrofotografie alleen maar om foto's van sterren, planeten of de maan gaat. Dat is niet zo. Astrofotografie omvat veel meer spannende onderwerpen. Zo kan je jouw camera richten op objecten zoals satellieten of kan je een landschap fotograferen onder een sterrenhemel.

 

Voor astrofotografie heb je natuurlijk wel een camera nodig. Sommige fotografen gebruiken heel specialistische apparatuur, maar de meeste starten met een gewone spiegelreflex met een lens erop. Wij geven je graag informatie over hoe je op een goede manier kunt beginnen met deze geweldige hobby. Je kunt met al je vragen over telescopen of trucjes voor het maken van spannende foto's bij ons terecht!

 

Interesse in astrofotografie?

De club komt veelal bijeen op de laatste donderdag van de maand. Natuurlijk kan je ons ook een e-mailtje sturen via het contactformulier op deze website. Kom eens langs om te kijken of astrofotografie iets voor jou is. Je bent van harte welkom.

Wil je foto's bekijken die gemaakt zijn tijdens één van onze werkgroepavonden door onze leden klik dan op onderstaande link.