Astrofotografie

 

Wij hebben een gezellige club (hobby)fotografen bij onze sterrenwacht. Ben jij ook een astrofotograaf of heb je dat altijd al willen worden? Kom dan eens langs bij een van onze vele bijeenkomsten.

 

Activiteit | Voor alle leeftijden


Astrofotografie is een specialisme binnen de fotografie dat zich richt op het nemen van foto's van objecten aan de nachtelijke hemel, zoals planeten, sterren en zogenaamde deepskyobjecten.

 

Veel mensen denken dat astrofotografie alleen maar om foto's van sterren, planeten of de maan gaat. Dat is niet zo. Astrofotografie omvat veel meer spannende onderwerpen. Zo kan je jouw camera richten op objecten zoals satellieten of kan je een landschap fotograferen onder een sterrenhemel.

 

Voor astrofotografie heb je natuurlijk wel een camera nodig. Sommige fotografen gebruiken heel specialistische apparatuur, maar de meeste starten met een gewone spiegelreflex met een lens erop. Wij geven je graag informatie over hoe je op een goede manier kunt beginnen met deze geweldige hobby. Je kunt met al je vragen over telescopen of trucjes voor het maken van spannende foto's bij ons terecht!

 

Interesse in astrofotografie?

 

De club komt veelal bijeen op de laatste donderdag van de maand. Natuurlijk kan je ons ook een e-mailtje sturen via het contactformulier op deze website. Kom eens langs om te kijken of astrofotografie iets voor jou is. Je bent van harte welkom.

 

Wil je foto's bekijken die gemaakt zijn tijdens één van onze werkgroepavonden door onze leden klik dan op onderstaande link.

 

Normale entreeprijs, of wordt vriend van de stichting en kom daarna gratis, zie Prijzen en openingstijden


Deel dit op social media