Sterrenkijkavonden

Iedere vrijdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur: sterren kijken. Gebruik onze telescopen om planeten, manen, satellieten en meer van dichtbij te observeren.

Activiteit | Voor alle leeftijden


Iedere vrijdag gaat de koepel open en worden de telescopen uit de kast gehaald, het is tijd om naar de hemel te turen! Tussen 19:00 en 22:00 uur is iedereen welkom om onze telescopen te gebruiken om het heelal een stukje dichterbij 'te halen'.

 

Helder weer

Wanneer u de sterren wilt bekijken, kunt u het beste eerst Buienrader raadplegen. Met te bewolkt weer wordt het namelijk lastig om het heelal te kunnen zien. Let wel op dat het beeld van buienradar niet altijd klopt. Wanneer u twijfelt of het weer helder genoeg is, kunt u bellen naar: 0511 465 544

 

Bij bewolkt weer bieden wij een leuk en alternatief programma aan. Dit programma verschilt wekelijks, maar zal alles te maken hebben met astronomie of wetenschap.

 

Sterrenkaarten

Wie goed beslagen ten ijs wil komen, print een sterrenkaartje uit. Op een sterrenkaart kan je precies zien waar aan de hemel je welke dingen kunt zien. Je kan zelf een sterrenkaart samenstellen via Spacepage. Vul onze coördinaten en je geplande bezoekdatum in en voilà, je hebt een sterrenkaart voor jouw bezoek.

 

Kom op vrijdagavond sterrenkijken, de telescopen staan al klaar!

 


Deel dit op social media

Nu in het museum:

Minsken

In de expositie Minsken laten we je het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Ook staan we stil bij de rol van het socialisme.

Archeologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

Geologie

Als je zwerfstenen doorzaagt, verschijnen soms de mooiste kleuren en patronen. In onze geologie expositie kun je enkele prachtige exemplaren zien.