Landelijke sterrenkijkdagen

Met professionele apparatuur naar de sterren kijken? Op 23 en 24 februari staan onze telescopen op het heelal gericht! Kom jij naar het universum kijken?

Activiteit | Voor alle leeftijden


Gedurende de landelijke sterrenkijkdagen zijn sterrenwachten open voor het grote publiek. Iedereen is welkom om door de aanwezige telescopen naar het heelal te kijken.

 

Programma

 

Wij hebben de telescopen voor je klaarstaan. Onze medewerkers stemmen deze zo goed mogelijk voor jou af, zodat jij het object ziet dat je wilt bekijken.

 

Het leuke is ook om de sterren door verschillende telescopen te bekijken, zodat je kunt merken hoeveel verschil een telescoop maakt.

 

Ook voor al je vragen over telescopen, omdat je er bijvoorbeeld zelf een wilt aanschaffen, kun je bij ons terecht.

 

Mocht je door het koude weer een beetje verkleumen, dan kun je in ons café napraten onder het genot van een lekkere kop koffie of thee.

 

Alternatief programma: Filmzaal lezing of film. Digitale planetarium.

 

demonstratie Stellarium of film.

 

Kijkmomenten

 

We zijn op 23 en 24 februari van 19:00 tot 22:00 uur open. Entreekosten zijn tot 16 jaar onder begeleiding van een volwassene gratis, €4,50,- voor volwassenen en vrienden + museumkaarthouders gratis.

 

Uiteraard krijg je dan toegang tot onze sterrenwacht én het museum.


Deel dit op social media

Nu in het museum:

Minsken

In de expositie Minsken laten we je het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Ook staan we stil bij de rol van het socialisme.

Archeologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

Geologie

Als je zwerfstenen doorzaagt, verschijnen soms de mooiste kleuren en patronen. In onze geologie expositie kun je enkele prachtige exemplaren zien.