Prijzen en openingstijden

Volwassenen vanaf 18 jaar  € 5,-
Museumkaarthouders € 0,00
Vrienden van de stichting  € 0,00

Klik hier voor meer informatie over hoe u Vriend van de stichting kunt worden.

Schoolklassen

€17,50 per groep plus €1,50 per leerling.

Toeslag bij bezoek buiten openingstijden: €25,00 per groep

Begeleiders en docenten gratis.

Gastlessen op locatie

€35,00 per groep plus €1,50 per leerling plus reiskosten (€0,25 per km).

Begeleiders en docenten gratis.

Arrangementen:

Basis-arrangement

Entree + rondleiding + planetariumbezoek

Een eenvoudige rondleiding door het gehele museum en sterrenwacht of iets uitgebreider met één thema. Inclusief een planetariumbezoek!

Volwassenen: € 8,00 pp
Kinderen 6 t/m 17: €7,00 pp

Kinderen tot 5 jaar: gratis

Koffie-arrangement

Entree + rondleiding + planetariumbezoek + koffie/thee/limonade

Een rondleiding door het gehele museum en de gehele sterrenwacht met een planetariumbezoek. Daarnaast kunt u rustig in een eigen zaaltje een kopje koffie, thee of limonade met een koekje erbij nuttigen.

Volwassenen: €10,00 pp

Kinderen 6 t/m 17:  €8,00 pp

Kinderen tot 5 jaar: €3,00 pp

Oranjekoek-arrangement

Entree + rondleiding + koffie/thee/limonade + oranjekoek

Een rondleiding door het gehele museum en de gehele sterrenwacht met een (live-)planetariumbezoek. Daarnaast kunt u rustig in een eigen zaaltje een kopje koffie, thee of limonade met een heerlijk stukje oranjekoek van de bakker erbij nuttigen. In overleg mag dat uiteraard ook een ander stuk gebak zijn, eventueel tegen meerprijs afhankelijk van de kosten van dat gebakje.

Volwassenen: €12,00 pp

Kinderen 6 t/m 17: €10,00 pp

Kinderen tot 5 jaar: €5,00 pp

Toeslag voor bezoeken buiten openingstijden: €25,00 per groep

Pingo-arrangement (max 30 personen)

Entree + rondleiding + planetariumbezoek + koffie/thee + oranjekoek + Pingolunch in het Observeum van de Pleats*

Een rondleiding door het gehele museum en de gehele sterrenwacht met een (live-)planetariumbezoek. Daarnaast kunt u rustig in een eigen zaaltje een kopje koffie, thee of limonade met een heerlijk stukje oranjekoek van de bakker erbij nuttigen. Rond het middaguur nuttigt u een heerlijke ‘Pingolunch’ van de Pleats. De naam Pingo is een woordspeling op Pincho. Pingo als woorspeling op de in Spanje geserveerde pincho’s. Pingo’s zijn heuvels die in de ijstijd zijn ontstaan door opvriezend grondwater. Een relatief hoog aantal van dit soort pingoruïnes is in de omgeving van Burgum te vinden.

De Pingolunch bestaat uit een lekker glaasje soep, gevolgd door diverse belegde mini-broodjes geserveerd op een etagère. Een glaasje sap en een mini-toetje complementeren deze lunch.

Volwassenen: €32,00 pp

Kinderen 6 t/m 17: €30,00 pp

Kinderen tot 5 jaar: €25,00 pp

De Pleats Arrangementen:

Het is ook mogelijk om te eten bij de Pleats en vervolgens het bovenstaande Oranjekoek-arrangement bij ons tegen korting af te nemen. Neem hiervoor contact met ons of de Pleats op. U betaalt bij de Pleats, de afgesproken prijzen zijn exclusief drankjes genuttigd bij de Pleats.

Vraag naar een Pingolunch, Boerenbont-arrangement of Sterrenwachtarrangement.

Zaalverhuur:

Zaalverhuur tijdens openingstijden: €50,00

Zaalverhuur tijdens openingstijden inclusief koffie/thee: €70,00

Zaalverhuur buiten openingstijden: €90,00

Zaalverhuur buiten openingstijden inclusief koffie/thee: €110,00

Toeslagen en afwijkende prijzen

Het kan zijn dat een activiteit of expositie een afwijkende entreeprijs heeft, deze wordt dan duidelijk vermeld.

Bezoekduur

Een bezoek duurt circa anderhalf uur.

Garderobe

Het gebruik van onze garderobe is op eigen risico.

Fotograferen

Het is toegestaan om foto’s en filmopnamen te maken, uitsluitend voor privé-doeleinden.

Fysieke toegankelijkheid

Museum en Sterrenwacht zijn toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Twee van de vijf telescopen van de Sterrenwacht zijn alleen toegankelijk via een trap. We beschikken over een invalidentoilet, een leenrollator en een leenrolstoel. Wilt u gebruik maken van onze rollator of rolstoel? Bel dan bij voorkeur minimaal twee dagen voordat u ons wilt bezoeken, naar 0511-465544 om de rollator of rolstoel te reserveren, zodat wij het hulpmiddel klaar voor gebruik kunnen maken.

Rolstoelgebruikers

Observeum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  Er is een invalidentoilet aanwezig.

BurgumMobyl

Woon je in Burgum en ben je slecht ter been? Kom met BurgumMobyl. De kosten zijn €1,- per enkele reis. Een afspraak kunt u maken via 06-18051804.

Horeca

Geniet van een kop koffie, thee, limonade of iets lekkers.

Toiletten

In de hal van het museum zijn de toiletten, inclusief een toilet voor invaliden.

Museumwinkel

Aan de receptie wordt ook een assortiment boeken en souvenirs verkocht.

Documentatiecentrum

Er is een studieruimte waar gebruik gemaakt mag worden van onze collectie boeken en digitale data.

Parkeerplaats

Het museum biedt gratis parkeerplekken voor bezoekers.