Telescopendag bij Observeum Burgum

Op zaterdag 9 september a.s. wordt er een bijzondere dag voor telescoopbezitters georganiseerd in museum-sterrenwacht  Observeum, gevestigd aan de Menno van Coehoornweg 9  te Burgum. Het is de bedoeling om bezitters van telescopen en (grote) kijkers op weg te helpen bij het gebruik van hun instrumenten.

 
Op deze telescopendag kunnen belangstellenden hun telescoop of kijker meenemen en vrijwilligers van de sterrenwacht helpen dan om veel voorkomende problemen bij het gebruik van dergelijke instrumenten op te lossen en vragen te beantwoorden. 


Op 9 september van 13:00 tot 17:00 uur maar ook ‘s avonds van 19:00 tot 22:30 uur kan men terecht met vragen over mogelijkheden en beperkingen van de kijker of telescoop.  Ook wordt er aandacht besteed aan de correcte opstelling ervan. Het gebeurt helaas te vaak dat een telescoop na één keer wordt opgeborgen omdat de resultaten tegen lijken te vallen of dat men niet precies weet wat de (on)mogelijkheden zijn.


‘s Avonds is er uitgebreid gelegenheid om te oefenen maar dan moet het wel onbewolkt zijn. Maar ook bij minder heldere hemel is museum-sterrenwacht Observeum  geopend en zijn kijkerbezitters van harte welkom.

 

Entree volwassenen: € 4,00 p.p.

Kinderen t/m 12 jaar: € 2,50 p.p.

Donateurs en bezitters van de museumkaart: gratis.