Sterrenkijkavonden

Iedere vrijdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur: sterren kijken. Gebruik onze telescopen om planeten, manen, satellieten en meer van dichtbij te observeren.

Activiteit | Voor alle leeftijden


Iedere vrijdag gaat de koepel open en worden de telescopen uit de kast gehaald, het is tijd om naar de hemel te turen! Tussen 19:00 en 22:00 uur is iedereen welkom om onze telescopen te gebruiken om het heelal een stukje dichterbij 'te halen'. 

 

Helder weer

Wanneer u de sterren wilt bekijken, kunt u het beste eerst Buienrader raadplegen. Met te bewolkt weer wordt het namelijk lastig om het heelal te kunnen zien. Let wel op dat het beeld van buienradar niet altijd klopt. Wanneer u twijfelt of het weer helder genoeg is, kunt u bellen naar: 0511 465 544

 

Bij bewolkt weer bieden wij een leuk en alternatief programma aan. Dit programma verschilt wekelijks, maar zal alles te maken hebben met astronomie of wetenschap.

 

Sterrenkaarten

Wie goed beslagen ten ijs wil komen, print een sterrenkaartje uit. Op een sterrenkaart kan je precies zien waar aan de hemel je welke dingen kunt zien. Je kan zelf een sterrenkaart samenstellen via Spacepage. Vul onze coördinaten en je geplande bezoekdatum in en voilà, je hebt een sterrenkaart voor jouw bezoek.

 

Kom op vrijdagavond sterrenkijken, de telescopen staan al klaar!

 

 

Normale entreeprijs, of wordt vriend van de stichting en kom daarna gratis, zie Prijzen en openingstijden

 

 

 

 

 

 

 

Voor sommige mooie dingen hoef je niet ver weg.
Bij het Observeum hebben de medewerkers ons gisteren veel verteld over koken vroeger en nu, de afval berg in de ruimte en lichtvervuiling. Ook hebben we maankraters, Saturnes zijn ring en 3 van Jupiters manen van dichterbij gezien. Prachtig. Zeker de moeite waard om ook eens te gaan kijken. - Richine Postma


Deel dit op social media