Simmerjûn en/of poppestien kuier

 


 

Al eerder georganiseerde wandelingen.


Simmerjûnkuier over De Lageweg in Burgum

 

Met dorpsgidsen Observeum Pier Boonstra & Henk de Jong

Dinsdag 17 mei om 19:00 uur.

Vertrekpunt ’t Roodhert aan het Bulthuisplein/Schoolstraat.

 

De aanblik van de Lageweg verraadt een rijke historische ontwikkeling.  De Lageweg  is van oudsher een belangrijke weg op de doorgaande route  door Burgum.  De weg biedt nu beperkt  ruimte aan het verkeer. Er staan bescheiden en  imposante woonhuizen.  Gebouwen van (vroeger) belangrijke maatschappelijke voorzieningen zijn nog herkenbaar aanwezig.  Hoe de Lageweg zich door de jaren heen heeft ontwikkeld hoort U tijdens deze Simmerjûnkuier.  De dorpsgidsen Henk de Jong en Pier Boonstra  voeren u vanaf het Roodhert mee naar het keerpunt bij de Raadhuisweg  en weer terug. Een kuier die voor iedereen te doen is. Op diverse ‘pleisterplaatsen’ worden opmerkelijke zaken uit  heden en verleden verteld.

 

De kosten zijn €5,00, per persoon. Vrienden van het Observeum mogen gratis meedoen.  Reservering (niet verplicht) maar mag via 0511-465544 of mail naar info@observeum.nl

 

 


 

 

Poppestienkuier op Dinsdagavond 24 September 2019.

 

Het startpunt is deze keer bij de Rabobank aan de Bulthuissingel te Burgum. De “kuier” Begint om 18:30, dit is een half uur vroeger dan gebruikelijk, want het wordt al weer wat eerder donker. Onder begeleiding van de enthousiaste Burgumer Doarpsgidsen van het Observeum lopen we deze keer naar het westen. Na het startverhaal staan we even stil bij de beeldbepalende monumentale rode beuk. We besteden aandacht aan de “steechhuzen”, het “Rondje van Anne Woudwijk” en de plek waar het Slot en Hillamastate hebben gestaan. Natuurlijk komt het verhaal van de legendarische Poppestien aan de orde, maar wist u dat de Hillamawei al vroeg een soort industrieterrein was? Nieuwsgierig? Loop maar mee!

 

De kosten zijn €5,00 p/p inclusief een vrijkaartje voor het Observeum.

Is u iets niet duidelijk, of heeft u verdere vragen? belt u dan gerust met Observeum op Telefoon nummer 0511-465544

 

 

3e Simmerjûnkuier op Dinsdagavond 27 augustus.

 

De Simmerjûnkuier is een aantrekkelijke cultuur-historische wandeling, met de enthousiaste Burgumer Doarpsgidsen van het Observeum. De “kuier” gaat deze keer door het centrum van Burgum. Vanaf de Kruiskerk lopen we langs de Schoolstraat. Onderweg wordt bij markante plaatsen zoals Glinstra State en de Pleats smakelijk verteld over de voormalige bewoners zoals de families Ferf en Haisma. Ook de voormalige herberg De Volle Hand en haar illustere gasten . en de villa De Beuk slaan we niet over. Bijzonder zijn ook het Oude Dorpshuis en het historische pand van het Roodhert. En hoe zit het met het pand met de klok?

 

Kortom: voor en tijdens de wandeling worden boeiende verhalen verteld, ook interessant voor oude en nieuwe Burgumers. De wandeling is ongeveer 3 km lang en start op dinsdagavond 27 augustus om 19.00 uur bij de Kruiskerk. De kosten zijn €5,00 inclusief een vrijkaartje voor het Observeum museum en sterrenwacht Burgum

 

is u iets niet duidelijk, of heeft u verdere vragen? belt u dan gerust met Observeum op Telefoon nummer 0511-465544