Simmerjûn en/of poppestien kuier

 


 

 

Poppestienkuier op Dinsdagavond 24 September 2019.

 

Het startpunt is deze keer bij de Rabobank aan de Bulthuissingel te Burgum. De “kuier” Begint om 18:30, dit is een half uur vroeger dan gebruikelijk, want het wordt al weer wat eerder donker. Onder begeleiding van de enthousiaste Burgumer Doarpsgidsen van het Observeum lopen we deze keer naar het westen. Na het startverhaal staan we even stil bij de beeldbepalende monumentale rode beuk. We besteden aandacht aan de “steechhuzen”, het “Rondje van Anne Woudwijk” en de plek waar het Slot en Hillamastate hebben gestaan. Natuurlijk komt het verhaal van de legendarische Poppestien aan de orde, maar wist u dat de Hillamawei al vroeg een soort industrieterrein was? Nieuwsgierig? Loop maar mee!

 

De kosten zijn €5,00 p/p inclusief een vrijkaartje voor het Observeum.

Is u iets niet duidelijk, of heeft u verdere vragen? belt u dan gerust met Observeum op Telefoon nummer 0511-465544

 

 

3e Simmerjûnkuier op Dinsdagavond 27 augustus.

 

De Simmerjûnkuier is een aantrekkelijke cultuur-historische wandeling, met de enthousiaste Burgumer Doarpsgidsen van het Observeum. De “kuier” gaat deze keer door het centrum van Burgum. Vanaf de Kruiskerk lopen we langs de Schoolstraat. Onderweg wordt bij markante plaatsen zoals Glinstra State en de Pleats smakelijk verteld over de voormalige bewoners zoals de families Ferf en Haisma. Ook de voormalige herberg De Volle Hand en haar illustere gasten . en de villa De Beuk slaan we niet over. Bijzonder zijn ook het Oude Dorpshuis en het historische pand van het Roodhert. En hoe zit het met het pand met de klok?

 

Kortom: voor en tijdens de wandeling worden boeiende verhalen verteld, ook interessant voor oude en nieuwe Burgumers. De wandeling is ongeveer 3 km lang en start op dinsdagavond 27 augustus om 19.00 uur bij de Kruiskerk. De kosten zijn €5,00 inclusief een vrijkaartje voor het Observeum museum en sterrenwacht Burgum

 

is u iets niet duidelijk, of heeft u verdere vragen? belt u dan gerust met Observeum op Telefoon nummer 0511-465544