WorlDance

Muziek en dansen, volgens de Stichting internationaal dansfestival Burgum dé manier om culturen bij elkaar te brengen. Met een volledig vernieuwde 13e editie van het internationaal dansfestival onder de naam 'Moai Fuort Simmerfestival' doen wij ook 'vrolijk' mee met dit spectakel!

Wisselexpositie | Voor alle leeftijden


Vanaf 1 juli tot en met 22 oktober is bij ons de expositie 'worlDance' te zien. In deze tentoonstelling vertellen we over de historie van het dansfestival, van oprichting tot annulering door mond- en klauwzeer, en uiteindelijk de totale vernieuwing tot het 'Moai Fuort' festival!

 

Daarnaast kunt u ook een aantal traditionele kostuums uit verre (en minder verre) landen bewonderen, net als giften uit deze landen. De objecten komen uit alle hoeken van de wereld!

 

Deze uitbundige zomerexpositie is prima te combineren met een bezoek aan het dansfestival! Maar ook gewoon om los eens van de prachtige kostuums te genieten.

 

In samenwerking met:


Deel dit op social media

Nu in het museum:

Minsken

In de expositie Minsken laten we je het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Ook staan we stil bij de rol van het socialisme.

Archeologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

Geologie

Als je zwerfstenen doorzaagt, verschijnen soms de mooiste kleuren en patronen. In onze geologie expositie kun je enkele prachtige exemplaren zien.