Middeleeuwse dag

Zaterdag 11 mei is er een Middeleeuwse Dag.

De reenactment-groep Ridders van Friesland uit Wierum komt met een ridder en zijn kampement om het leven van een reizende ridderfamilie in de middeleeuwen te tonen en hoe ze toentertijd vochten, werkten en aten.

‘Viking ‘ Angela Dekens van Little Owls komt met haar Bengaalse en Afrikaanse Oehoe’s een Kerkuil en een Witwangdwergooruil. Tegen een kleine vergoeding mag je met een van deze vogels op je arm op de foto.

Cool Arrow uit Almelo komt met haar boogschietbaan en iedereen (van jong tot oud) die een boog vast kan houden mag proberen het doel te raken.

Er zijn demonstraties zeilmaken, knopenleggen en nettenvlechten.

Kinderen mogen onder andere een geluk amulet boetseren en een metalen mantelspeld maken.

Ant Wiersma uit Dearsum, vertelt als middeleeuwse boerin over het leven als vrouw in de Middeleeuwen, deze was toch wel heel anders dan veel mensen denken, met de man op pelgrimage, op rooftocht, of betrokken in de vele Middeleeuwse twisten. Kledingverhuurbedrijf Outfit uit Burgum steekt deze dag alle vrijwilligers in Middeleeuws Kostuum.

Toegangsprijzen:

Voorverkoop:

Volwassenen € 5,-

kinderen 6 t/m 17 jaar € 3,-

Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 1,-

Klik hier voor kaarten.

Aan de kassa:

Volwassenen € 6,-

kinderen 6 t/m 17 jaar € 3,50,-

Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 2,-

Vrienden van de stichting gratis toegang.