Determinatiemiddag Observeum Burgum

KUNST, KITSCH en BODEMVONDSTEN

 

Determinatiedag in het OBSERVEUM – museum & sterrenwacht op 3 november

 

Bijna iedereen heeft wel ‘iets’ in huis, dat een zekere waarde vertegenwoordigt. Dat kan ‘van alles’ zijn: een antiek voorwerp, een tekening of grafiek, een schilderij, fossielen, bijzonder gesteente of een archeologische bodemvondst. Menigeen vraagt zich af of de waarde ervan kan worden vastgesteld, of het ‘echt’ of ‘namaak’ is, waar het vandaan komt. Om een antwoord op deze vragen te vinden is het oordeel van een deskundige nodig… Dat kan allemaal op de determinatiedag, die op zaterdag 3 november a.s. in het Observeum gehouden wordt.

 

Op die middag staat tussen 13:00 en 16:00 uur een team van deskundigen klaar om de door u meegebrachte vondsten en voorwerpen te beoordelen en te taxeren. Het team staat onder leiding van dhr. E. Kramer, oud conservator van het Fries Museum. Determinatiedagen in voorgaande jaren leren ons dat het wel eens gezellig druk kan worden en dat er naast de bekende ‘kitsch’ soms heel bijzondere en kostbare voorwerpen opduiken… , Aan het determineren zijn geen kosten verbonden, koffie en thee worden vers gezet en iedereen is van harte welkom!

 

Voor het bezoeken van ons museum is de reguliere entreeprijs van toepassing.

Deel dit op social media

Nu in het museum:

Minsken

In de expositie Minsken laten we je het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Ook staan we stil bij de rol van het socialisme.

Archeologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

Geologie

Als je zwerfstenen doorzaagt, verschijnen soms de mooiste kleuren en patronen. In onze geologie expositie kun je enkele prachtige exemplaren zien.