/de museumweek\

Het doel van de vierde Nationale Museumweek, die in het hele land gehouden wordt van maandag 9 tot en met zondag 15 april, is: 'Nieuw publiek verbinden aan musea'.Door het organiseren van specifieke activiteiten voor diverse doelgroepen, laten ruim 400 musea zien dat hun collecties voor élke Nederlander interessant en relevant zijn. Niemand uitgezonderd!

Dit is ook terug te zien in de programmering van de Nationale Museumweek, die als thema heeft 'Ontdek samen ons échte goud.

Dichterbij dan je denkt!'

Activiteit | Voor alle leeftijden


Wat is er tijdens de Museumweek te doen?

 

Het Observeum heeft een aantal gouden objecten uitgestald, naast de reguliere collectie.

 

Voor de kinderen

 

Er liggen een hoop verborgen schatten in onze museumtuin. Met een schep en een metaaldetector ga jij opzoek naar deze historische objecten. Ga jij ze allemaal ontdekken? | Alleen bij droog weer. 

 

Een leuke speurtocht langs de voorwerpen in het museum.

 

En de kinderen kunnen even kleuren ( we hebben genoeg leuke kleurplaten).

 

Tijdens het weekend in de Museumweek zijn we niet alleen overdag (van 13:00 t/m 17:00 uur) open, maar ook 's avonds (19:00 t/m 22:00 uur).


Deel dit op social media

Nu in het museum:

Minsken

In de expositie Minsken laten we je het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Ook staan we stil bij de rol van het socialisme.

Archeologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

Geologie

Als je zwerfstenen doorzaagt, verschijnen soms de mooiste kleuren en patronen. In onze geologie expositie kun je enkele prachtige exemplaren zien.